Update: Spaanse bond stelt onderzoek in naar Griezmann-transfer na claim Atlético

Update: Spaanse bond stelt onderzoek in naar Griezmann-transfer na claim Atlético

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 18:38za 20-07-2019 om 18:38

Het laatste woord is nog niet gesproken over de megatransfer van Antoine Griezmann naar FC Barcelona. Atlético Madrid stapt naar de rechter vanwege de betaalde transfersom van 120 miljoen euro, zo laat de club weten via de officiële kanalen.

Barça bevestigde vrijdag de komst van Griezmann, die 120 miljoen euro kost. Dat was de gelimiteerde afkoopsom in het Atlético-contract van de Franse aanvaller. 'De advocaat van Griezmann verscheen vrijdag op het hoofdkwartier van de Spaanse voetbalbond om het contract van de speler eenzijdig te beëindigen. Daarvoor heeft Barcelona 120 miljoen euro op de rekening van de voetballer gestort', steekt Atlético van wal.

De Madrileense grootmacht wil echter veel meer geld zien voor Griezmann. 'Atlético is van mening dat het gestorte bedrag onvoldoende is om te voldoen aan de ontsnappingsclausule, aangezien het duidelijk is dat de de speler en FC Barcelona al akkoord waren vóórdat de clausule op 1 juli van 200 miljoen euro naar 120 miljoen euro werd verlaagd.'

Atlético Madrid kondigt aan naar de rechter te stappen. Dat Griezmann al op 14 mei zijn vertrek bij Atlético aankondigde, bewijst volgens de club dat hij op dat moment al rond was met zijn nieuwe club. Barcelona en Griezmann hebben nog niet gereageerd op de eis van Atlético.

Griezmann tekent in Camp Nou een vijfjarig contract, tot en met de zomer van 2024. In zijn verbintenis is een gelimiteerde transfersom van 800 miljoen euro opgenomen. De verwachting is dat hij zondag gepresenteerd wordt, maar daarover kan Barcelona nog geen uitsluitsel geven.

Update 20-7, 18.38 uur: De Spaanse voetbalbond begint een onderzoek naar de handelswijze van FC Barcelona rond de transfer van Antoine Griezmann. De Catalanen betaalden 120 miljoen euro voor de Fransman, maar Atlético Madrid meent recht te hebben op nog eens 80 miljoen meer. De hoofdstedelingen claimen namelijk dat Barça al in maart een akkoord bereikte met Griezmann, wiens transferclausule toen nog 200 miljoen bedroeg.

Atlético kondigde al aan naar de rechter te stappen, maar dat wacht de bond dus niet af. De RFEF doet verder geen mededelingen over het onderzoek.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws