Elia voor wedstrijd tegen Ajax: We zitten nu te kijken wat ik ga doen

Elia voor wedstrijd tegen Ajax: "We zitten nu te kijken wat ik ga doen"

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 20:28zo 14-07-2019 om 20:28

Eljero Elia weegt zijn opties af. De aanvaller gaat zijn laatste contractjaar in bij Istanbul Basaksehir en weet nog niet hoe zijn toekomst eruitziet in Turkije.

Basaksehir heeft een nieuwe trainer, maar dat zorgt niet voor onrust bij Elia. "Nee, voor mij niet. Mijn contract loopt nog een jaartje. In het laatste jaar moet je verlengen of weggaan. We zitten nu te kijken wat ik ga doen", vertelde hij aan Ziggo Sport, voorafgaand aan de verloren oefenwedstrijd tegen Ajax (2-1).

Elia erkent dat het er soms anders aan toe gaat in Turkije. "Af en toe laten ze wat betalingen na, maar ik laat mijn zaakwaarnemer alles regelen. Het is gewoon anders dan in Europa. Als je drie maanden geen salaris krijgt, kun je weggaan."

Zover zal het niet komen, verwacht de dertigvoudig Oranje-international. "In Turkije wordt het gezien als disrespect richting de president, omdat hij jou in vertrouwen heeft genomen om voor hem te komen werken. Als je dan drie maanden je salaris niet krijgt en naar de FIFA stapt, dumpen ze je gewoon in het tweede team."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws