Van de Beek: Dat doe ik altijd, om in je hoofd lekker fris en scherp te worden

Van de Beek: "Dat doe ik altijd, om in je hoofd lekker fris en scherp te worden"

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 12:48ma 15-07-2019 om 12:48

Na een welverdiende vakantie van enkele weken is Donny van de Beek klaar om aan de bak te gaan bij Ajax. Afgelopen weekend maakte de Oranje-international zijn eerste speelminuten van het seizoen 2019/20. Van de Beek deed zondag mee tegen Basaksehir, dat met 2-1 werd verslagen in Oostenrijk. 

"Ik voel me lekker", zei Van de Beek na het duel, voor de camera van Ajax TV. "Qua conditie voel je dat je op moet starten, maar dat er toch nog een goede basis in zit. Dat gevoel zal snel terugkomen."

"Ik had echt twee weken niets gedaan. Dat doe ik altijd, om in je hoofd lekker fris en scherp te worden. De laatste week heb ik het weer een beetje opgepakt en wat dingen gedaan." 

Het doel van het trainingskamp in Oostenrijk is duidelijk. Zonder onder meer Frenkie de Jong (verkocht aan FC Barcelona) en Matthijs de Ligt (onderweg naar Juvneuts) wil trainer Erik ten Hag de kampioen zo snel mogelijk op niveau hebben. "De manier van spelen van vorig seizoen zo snel mogelijk terugkrijgen, het drukzetten in de opbouw...", somt Van de Beek op. "Daar hebben we deze week aan gewerkt en dat hebben we aardig goed gedaan."

Aanstaande donderdag komt Ajax weer in actie. Dan staat een oefenduel met Watford op het programma. 

Poll

Verwacht jij dat Van de Beek blijft of verkast?

(5219 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws