'De Ligt-transfer helemaal rond: verdediger woensdag medisch gekeurd in Turijn'

'De Ligt-transfer helemaal rond: verdediger woensdag medisch gekeurd in Turijn'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 22:50ma 15-07-2019 om 22:50

Laatste update: dinsdag 16 juli 2019 om 00:11di 16-07-2019 om 00:11

Matthijs de Ligt vliegt dinsdagavond naar Turijn, waar hij woensdag medisch gekeurd zal worden. De transfer is helemaal rond en de contracten zijn getekend, zo meldt Sky Sport Italia maandagavond. 

Volgens het medium zijn Ajax en Juventus tot een akkoord gekomen over een transfersom van 65 miljoen euro plus bonussen en heeft De Ligt zijn handtekening gezet. Eerder gaf directeur voetbalzaken Marc Overmars al aan dat Ajax alleen nog in afwachting was van een bankgarantie vanuit Italië. Die lijkt inmiddels binnen en dus zet de centrale verdediger dinsdagavond koers richting Italië, waar hij woensdagochtend medisch gekeurd zal worden.

De verdediger kwam eerder met De Oude Dame al tot een akkoord over zijn persoonlijke voorwaarden. Hij heeft een contract voor vijf jaar getekend en gaat in totaal twaalf miljoen euro per jaar verdienen. Bij Juventus krijgt hij rugnummer 4. 

Aanvankelijk was het de bedoeling dat De Ligt maandagavond in Turijn zou landen. Dat zou dan precies een jaar na de aankomst van Cristiano Ronaldo zijn geweest.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws