'Frenkie één op één vervangen is lastig, denk wel dat er wat dingen veranderen'

'Frenkie één op één vervangen is lastig, denk wel dat er wat dingen veranderen'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 23:53ma 15-07-2019 om 23:53

Carel Eiting hoopt komend seizoen meer minuten te maken in het eerste van Ajax. Hij beseft zich dat het lastig wordt om de naar FC Barcelona vertrokken Frenkie de Jong op te vangen.

"Nou ja, Frenkie nam wel een heel belangrijke taak op zich. Om hem één op één te vervangen is heel lastig, dus ik denk dat er wel wat dingetjes veranderen, maar we gaan het zo goed mogelijk proberen op te vangen", aldus Eiting tegenover Ajax Life op de vraag hoe zijn rol in de ploeg wordt na het vertrek van De Jong. "Maar de hele speelwijze zal niet direct op de schop gaan", voegt hij daar aan toe.

Tegen Basaksehir vormde Eiting op het middenveld een duo met Razvan Marin, de Roemeen die overkwam van Standard Luik. "Was goed. Heel prettig. Hij praat goed Engels en het is in het veld nog een beetje aftasten. Wie komt in de as, wie staat hoog, wie laag? Als ik uitzak, wat doet hij en andersom? Dat is wel een proces', aldus Eiting.

De middenvelder was tegen de Turkse ploeg betrokken bij de openingstreffer van Kasper Dolberg. "Ja, ik moet ‘m nog terugzien, maar het was een prachtige aanval. Ik kreeg de bal van Joël en ik gaf ‘m mee aan Dusan. Hij stak de bal op Donny, terugleggen op Kasper en kassa! Ik kan die momenten vaak nog wel goed terughalen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wordt Eiting komend seizoen basisspeler bij Ajax?

(2939 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws