'Roda JC wint arbitragezaak en hoeft ontslagen assistent niet door te betalen'

'Roda JC wint arbitragezaak en hoeft ontslagen assistent niet door te betalen'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 20:35di 16-07-2019 om 20:35

Roda JC is in het gelijk gesteld tijdens de arbitragezaak tegen voormalig assistent-trainer Hans Visser (op de voorgrond). De 52-jarige Alkmaarder toonde zich eind maart solidair aan hoofdtrainer Robert Molenaar, die ontslagen werd door de Limburgers.

Visser had nog een contract voor één seizoen en meende recht te hebben op zijn salaris over het seizoen 2019/2020. De assistent van Molenaar beroept zich op een clausule in zijn contract: wanneer Roda zich voortijdig zou ontdoen van de hoofdtrainer, zou ook Visser automatisch vertrekken, schrijft Voetbal International.

Roda voerde echter als argument aan dat Molenaar niet was ontslagen, maar op non-actief was gesteld. Hierdoor kon de clausule in het contract van Visser niet geactiveerd worden. De arbitragecommissie van de KNVB is hierin meegegaan: Visser heeft nog wel recht op zijn salaris over de resterende maanden van het seizoen 2018/2019, maar het financieel geplaagde Roda hoeft de Noord-Hollander niet nóg een seizoen door te betalen.

Met Molenaar kon Roda wél een akkoord bereiken over de afwikkeling van zijn contract: hij is inmiddels werkzaam bij Almere City. Visser vertrok naar het Belgische OH Leuven, waar hij hoofdtrainer Vincent Euvrard bijstaat.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws