'Mijlpaal voor FC Utrecht: Haller duurste speler ooit, 4 miljoen uit Frankfurt'

'Mijlpaal voor FC Utrecht: Haller duurste speler ooit, 4 miljoen uit Frankfurt'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 07:05wo 17-07-2019 om 07:05

De megatransfer van Sébastien Haller naar West Ham United levert FC Utrecht een slordige vier miljoen euro op. Opgeteld bij de zeven miljoen die de Fransman in 2017 reeds opbracht, wordt hij daarmee de duurste speler uit de geschiedenis van de club. 

Dinsdag werd bekend dat Eintracht Frankfurt, de werkgever van Haller, een akkoord heeft bereikt met West Ham United. Volgens Duitse en Britse media gaan The Hammers een slordige 50 miljoen euro betalen voor de aanvaller. Mogelijk wordt Haller (25) woensdag al gepresenteerd in Londen.

FC Utrecht verkocht Haller in de zomer van 2017 voor zeven miljoen euro. Bij die deal werd bovendien een doorverkooppercentage bedongen. De Telegraaf schat in dat de verkoop van de Fransman aan West Ham de Domstedelingen nu nog eens vier miljoen euro extra oplevert. Kanttekening: dat bedrag ontvangt Utrecht niet per direct, maar uitgesmeerd over meerdere seizoenen. 

Met elf miljoen euro wordt Haller de grootste uitgaande transfer in de FC Utrecht-historie. De aanvaller gaat Dries Mertens voorbij. Mertens verkaste in 2011 voor zo'n 8,5 miljoen euro naar PSV. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws