Ajax niet met sterkste elf tegen PSV: 'In principe spelen we met huidige groep'

Ajax niet met sterkste elf tegen PSV: 'In principe spelen we met huidige groep'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 17:04wo 17-07-2019 om 17:04

Laatste update: woensdag 17 juli 2019 om 21:23wo 17-07-2019 om 21:23

Ajax zal hoogstwaarschijnlijk niet met het sterkste elftal aantreden tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Volgens trainer Erik ten Hag is het nog maar de vraag of de spelers die nu nog niet meetrainen zullen worden ingezet.

Het gaat om Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Andre Onana, allemaal actief geweest op de Afrika Cup, en Nicolas Tagliafico en David Neres, actief geweest op de Copa America. "Als wij de eerste competitiewedstrijd gaan spelen, de eerste wedstrijd om de punten, dan gaan we voor de eerste keer met elkaar samen spelen. Omdat we er nu nog vijf missen", aldus Ten Hag tegenover De Telegraaf. "Volgende week komen die jongens gefaseerd terug. Tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal zullen ze er niet allemaal bij zijn. Ik denk, eerlijk gezegd, dat de meesten er niet bij zullen zijn. In principe gaan we met de huidige groep tegen PSV spelen."

Helemaal uitsluiten wil Ten Hag het niet. Toch lijkt vooral het meespelen van Neres uitgesloten. "Het hangt ervan af hoe ze binnenkomen, hoe fit ze zijn, fysiek en mentaal. David Neres zal er zeker niet bij zijn of hij moet zich vrijdag komen melden en zeggen: ik ben er klaar voor. Ik sluit niks uit, maar David heeft het minst vakantie gehad van allemaal."

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal wordt volgende week zaterdag gespeeld in de Johan Cruijff Arena. De aftrap is om 18:00 uur.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws