Overmars: 'Dat is ongelooflijk, daar moet iets aan gedaan worden'

Overmars: 'Dat is ongelooflijk, daar moet iets aan gedaan worden'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 13:47wo 17-07-2019 om 13:47

Marc Overmars roept de UEFA en de FIFA op om clubs beter te beschermen tegen de overvolle voetbalagenda. De directeur voetbalzaken van Ajax vindt het ongelooflijk dat de Amsterdammers nog niet compleet zijn, maar begin al augustus wel al voorronde Champions League moeten spelen.

"Ik geloof dat de hoge bazen van de UEFA en FIFA het zelf ook continu roepen: kijk naar Ajax, die moeten weer eerst twee voorrondes spelen. Maar doe er dan alsjeblieft iets aan. Want nogmaals: wij spelen de belangrijkste wedstrijd en een paar internationals hebben nu nog vakantie", aldus Overmars tegenover de NOS.

Bij Ajax ontbreken momenteel nog Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, André Onana, Nicolás Tagliafico en David Neres, omdat zij actief waren op de Afrika Cup of de Copa America. En dat terwijl de formatie van Erik ten Hag begin augustus alweer voorronde Champions League speelt. "Dat is ongelooflijk, daar moet iets aan gedaan worden.  Al die toernooien… zelfs ik had geen trek meer om voetbal te kijken en die jongen smoeten dan nog zo'n toernooi spelen", aldus Overmars.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Heeft Overmars gelijk?

(2923 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws