Goudeerlijke Overmars: We hadden wel gehoopt dat hij al wat verder zou zijn

Goudeerlijke Overmars: "We hadden wel gehoopt dat hij al wat verder zou zijn"

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 06:38do 18-07-2019 om 06:38

Laatste update: donderdag 18 juli 2019 om 06:42do 18-07-2019 om 06:42

Ajax haalt in de persoon van Edson Alvarez een directe opvolger voor Matthijs de Ligt naar Amsterdam, omdat de ontwikkeling van winteraanwinst Lisandro Magallán niet verloopt zoals verwacht en gehoopt. Dat erkent directeur voetbalzaken Marc Overmars in gesprek met De Telegraaf. 

"Daar moet ik eerlijk over zijn: we hadden wel gehoopt dat hij al wat verder zou zijn", laat Overmars weten aan de ochtendkrant. "We moeten ook een beetje geduld opbrengen, want hij heeft nog geen tien wedstrijden in het eerste kunnen spelen. Ik ben de eerste om te zeggen: het functioneert of het functioneert niet."

"Maar we moeten mensen ook een beetje de tijd geven", voegt hij daar direct aan toe. "Heel veel spelers die eigenlijk al afgeschreven waren door de voetbalexperts en analytici, zijn het later toch heel goed gaan doen. Ik noem Arek Milik, Daley Blind, David Neres, zelfs Zlatan Ibrahimovic. En Magallan is een vechter."

In januari werd Magallan overgenomen van Boca Juniors. Ajax staat momenteel op het punt om Alvarez, Mexicaans international en speler van Club América, aan te trekken. De stopper kost een slordige vijftien miljoen euro. Matthijs de Ligt werd woensdag gekeurd door Juventus. 

Poll

Gaat Magallán wel of niet slagen in Amsterdam?

(4044 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws