Hertha BSC trapt op de rem met Redan: 'Hij moet eerst tot rust komen'

Hertha BSC trapt op de rem met Redan: 'Hij moet eerst tot rust komen'

Gepubliceerd: vrijdag 19 juli 2019 om 13:40vr 19-07-2019 om 13:40

Bij Hertha BSC zijn ze blij met de komst van Daishawn Redan naar de Bundesliga-club. Trainer Ante Covic prijst de achttienjarige Nederlander, maar wil niet te hard van stapel lopen en Redan vooral nu veel rust gunnen. Redan kwam over van Chelsea en tekende een contract tot 2024 bij Hertha.

Redan koos in 2017 voor een transfer naar Chelsea. Hij kwam over van Ajax. Het leek er bij Chelsea niet op dat hij ooit door zou gaan breken. Na periodes bij Chelsea O18 en O23 maakt hij voor ongeveer 2,5 miljoen euro de overstap naar Hertha.

"Het is een speler waar we in de toekomst veel plezier aan gaan beleven, maar we moeten niet vergeten dat hij pas achttien jaar oud is", zegt Covic tegen Kicker. Covic benoemt de sterke punten van Redan. "Zijn scoringsvermogen, het neusje voor de goal, zijn manier van trainen. Dat heeft hij al laten zien bij Ajax. Zijn snelheid en fysieke kracht. Het is geen toren, maar hij is wel erg stabiel."

"De jongen is on fire, dat is normaal wanneer je achttien bent en net bij een nieuwe club zit", zegt Covic. "Maar de jongen moet eerst tot rust komen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws