Promes: 'Drie jaar geleden een huis gekocht en nu kan ik er ook echt van genieten'

Promes: 'Drie jaar geleden een huis gekocht en nu kan ik er ook echt van genieten'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 08:50za 20-07-2019 om 08:50

Quincy Promes moest in 2008 de jeugdopleiding van Ajax verlaten, maar is elf jaar later terug als speler van het eerste elftal: de Amsterdammers legden ruim vijftien miljoen euro op tafel om hem over te nemen van Sevilla. De Oranje-international is blij dat hij weer thuis is.

Promes liet eerder deze week al weten dat hij begrip heeft voor de beslissing van Ajax van destijds en dat hij een 'reality check' nodig had. Na omzwervingen bij HFC Haarlem, FC Twente, Go Ahead Eagles, Spartak Moskou en Sevilla heeft hij alsnog zijn doel bereikt. "Dat ik dan nu terug mag komen, met de bagage die ik nu heb, is in het voordeel van beide partijen", vertelt hij aan De Telegraaf. "Als je eenmaal een Ajacied bent, dan ben je dat voor altijd. Ik heb de keuze van Ajax destijds altijd gerespecteerd en die heeft me meer geholpen dan kwaad gedaan."

Een terugkeer in Amsterdam leek al langere tijd op de planning te staan. "Ik had drie jaar geleden een huis gekocht en nu kan ik er ook echt van gaan genieten. Van ons eigen stekkie." Promes wil ook genieten van zijn eigen positie: bij Sevilla fungeerde hij regelmatig als rechtervleugelverdediger. "Ik had een wisselvallig jaar achter de rug en wilde terug naar stabiliteit en week in week uit op mijn eigen positie spelen", verklaart de buitenspeler. "Bovendien denk ik dat Ajax er in Europa heel goed opstaat en niet zoveel onderdoet voor Sevilla."

Promes is één van de zes zomerse aanwinsten van Ajax. Kjell Scherpen, Lisandro Martínez, Kik Pierie, Razvan Marin krijgen binnenkort gezelschap van Edson Álvarez.

Poll

Is Promes een goede versterking voor Ajax?

(23895 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws