Zuidam: 'Dat heeft Ajax internationaal laten zien en wij in Nederland'

Zuidam: 'Dat heeft Ajax internationaal laten zien en wij in Nederland'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 19:14za 20-07-2019 om 19:14

FC Utrecht kan veel baat hebben bij een samenwerking met FC Barcelona. Dat stelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van de Domstedelingen. Hij wil de samenwerking echter niet bevestigen.

"Het zou heel mooi zijn als FC Utrecht met Barcelona samen zou gaan werken", reageert Zuidam bij RTV Utrecht op de verhalen in Spaanse media en De Telegraaf. "Maar wij maken pas iets bekend als alle documenten zijn getekend en alles in kannen en kruiken is. En op dit moment is dat nog niet zo."

Door de lage positie van Nederland op de UEFA-ranking begint FC Utrecht al over vijf dagen aan het seizoen. Dan neemt de ploeg van coach John van den Brom het in de tweede voorronde van de Europa League op tegen het Bosnische HSK Zrinjski Mostar. "Het is goed dat Ajax het zo goed heeft gedaan, waardoor de kampioen volgend jaar weer in de voorronde van de Champions League instroomt", zegt Zuidam. "En laten we hopen dat dat FC Utrecht ook wat punten bij elkaar kan sprokkelen, zodat we Nederland in Europa weer beter gaan positioneren."

Het geld regeert evenwel en dat maakt het er voor Nederlandse clubs niet eenvoudiger op om te presteren in Europa. Toch zegt budget niet alles, meent Zuidam. "Dat heeft Ajax afgelopen jaar internationaal laten zien, en wij in Nederland. En er zijn wel meer ploegen die beter presteren dan je op grond van hun budget zou verwachten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Plaatst Utrecht zich voor de groepsfase?

(2458 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws