FC Utrecht vangt ook door Haller miljoenen: 'We maken stappen'

FC Utrecht vangt ook door Haller miljoenen: 'We maken stappen'

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 19:03do 18-07-2019 om 19:03

FC Utrecht-directeur Jordy Zuidam is trots op de transfer van Sébastien Haller. De Franse spits verruilt Eintracht Frankfurt voor West Ham United en daar profiteren de Domstedelingen door een doorverkooppercentage volop van mee.

"Het is geweldig dat een speler via Utrecht zo'n transfer maakt. Eerst naar Eintracht Frankfurt en vanuit daar naar de Premier League", zegt technisch directeur Zuidam tegen RTV Utrecht. "Ik kan niet op de inhoud van de deal ingaan, maar we zijn er wel uitermate tevreden mee." Utrecht verkocht Haller voor zeven miljoen en ontvangt nu naar verluidt nog eens vier miljoen.

"Het is bewonderenswaardig. Hij is niet voor het geld gegaan en heeft dat niet een rol heeft laten spelen in zijn keuzes. Hij ging voor het sportieve plan. Dan is het mooi dat dat nu beloond wordt met een geweldige transfer naar de Premier League", vervolgt Zuidam, die deze zomer ook al de Franse linksback Nicolas Gavory voor een miljoenenbedrag verkocht aan Standard Luik.

"Je ziet dat de club stappen maakt sportief en dat spelers interessanter worden. Dat zijn positieve ontwikkelingen rondom FC Utrecht. Die lijn willen we doorzetten. We hopen dat we die stappen blijven maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws