Update: 'Kluivert naar FC Barcelona, akkoord over tweejarig contract'

Update: 'Kluivert naar FC Barcelona, akkoord over tweejarig contract'

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 17:38zo 21-07-2019 om 17:38

Laatste update: woensdag 24 juli 2019 om 14:48wo 24-07-2019 om 14:48

De terugkeer van Patrick Kluivert bij FC Barcelona is een kwestie van dagen, claimt ESPN zondag op basis van bronnen rondom de club. De 43-jarige Amsterdammer zit momenteel zonder club, nadat hij samen met Clarence Seedorf werd ontslagen door de bond van Karmeroen.

Het Spaanse Diario Sport en De Telegraaf meldden onlangs al dat Kluivert een belangrijke kandidaat was om als hoofd jeugdopleidingen aan de slag te gaan in Catalonië. De oud-spits, tussen 1998 en 2004 speler van FC Barcelona, onderhoudt een goede relatie met president Josep Maria Bartomeu. Bovendien is zoon Shane actief in de jeugdopleiding van de regerend Primera Division-kampioen. Volgens ESPN verlopen de gesprekken tussen beide partijen voorspoedig en zal de club spoedig tot een akkoord komen met Kluivert.

De rentree van de voormalig Oranje-international houdt verband met een revolutie op de werkvloer. De intern niet al te populaire Pep Segura was de voorbije jaren verantwoordelijk voor het spelersbeleid en de jeugdopleiding, maar zijn positie was onhoudbaar na het vertrek van vicevoorzitter Jordi Mestre. Marc Overmars kreeg het aanbod om Segura op te volgen, maar besloot om bij Ajax te blijven. Het duo Eric Abidal-Ramón Planés zal nu meer technische verantwoordelijk krijgen.

Update 24/07, 14:48 uur: Patrick Kluivert staat op het punt de nieuwe hoofd jeugdopleiding te worden bij FC Barcelona. Deze week heeft Kluivert uitgebreid gesproken met de club. Daaruit is een akkoord voortgekomen die de voormalig Oranje-international voor twee seizoenen aan de club verbindt, schrijft Mundo Deportivo.

Volgens het Spaanse medium zal Kluivert donderdag al zijn handtekening zetten onder een tweejarig contract. De aanstelling van Kluivert gaat gepaard met het vertrek van Pep Segura, die zich de afgelopen jaren bezighield met het spelersbeleid en de jeugdopleiding. Hij zal vrijwillig vertrekken wanneer Kluivert wordt aangesteld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws