De Boer: 'Triest en heel zwak van Derksen. Wat wil je nu zeggen?'

De Boer: 'Triest en heel zwak van Derksen. Wat wil je nu zeggen?'

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 19:00zo 21-07-2019 om 19:00

Laatste update: zondag 21 juli 2019 om 20:06zo 21-07-2019 om 20:06

Ronald de Boer heeft 'helemaal geen probleem' met Johan Derksen. De analist van FOX Sports en Veronica zei dat zaterdagnacht in 'Onze man in Deventer', een radioprogramma van Özcan Akyol. Derksen gaf afgelopen seizoen aan dat hij De Boer eigenlijk (te) serieus vindt.

De Boer reageerde eerder kort en laconiek op de kritiek van zijn collega-analist. "Ik vind: een Champions League-wedstrijd is heel wat anders dan op maandag of vrijdag analyseren. We hebben het over een kwartfinale of een halve finale, dat moet je in mijn ogen serieus aanpakken", aldus de voormalig international

"Het mag best een beetje luchtig, maar het moet ook serieus zijn. Ik heb helemaal geen probleem met Johan, hoor. Wat ik bijvoorbeeld wel triest vond, is dat-ie toen Edwin van der Sar aansprak over iets dat vijf jaar geleden gebeurd was. Toen had ik zoiets van: wat wil je nu zeggen? Iets van vijf jaar geleden? Ajax heeft de halve finale gehaald, dat is uniek. Dat vond ik toen heel zwak."

Lollig
In de studio van Veronica werd De Boer de afgelopen jaren regelmatig gekoppeld aan cabaretiers en bekende Nederlanders die inhoudelijk niéts te melden hadden over voetbal. "Zo'n Erik Dijkstra of Wilfried de Jong, dat gaat nog. Maar bijvoorbeeld Sander Lantinga... Geweldig in z'n vak, maar Talpa slaat daarmee de plank toch wel mis, vind ik."

"Dat moet dan lollig zijn, maar in mijn ogen moet er iemand zitten die iets te vertellen heeft over voetbal. (...) Ik heb daar intern wel een keer iets over gezegd, hoor. Ik denk dat John de Mol het gewoon wat minder serieus wilde."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws