Van der Sar: 'Daar moeten nu een aantal kampioenschappen op rij gaan volgen'

Van der Sar: 'Daar moeten nu een aantal kampioenschappen op rij gaan volgen'

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 10:50ma 22-07-2019 om 10:50

Ajax wil de komende jaren kampioen van Nederland worden. Dat stelt directeur Edwin van der Sar in de Ajax Podcast. Het eerste doel voor komend seizoen is echter het bereiken van de Champions League. 

"Het kampioenschap... daar moeten we als Ajax altijd voor gaan", begint hij in de eerste Ajax Podcast van het nieuwe seizoen over de doelstellingen voor de komende jaargang. "Dat hebben we de afgelopen jaren te vaak misgelopen om verschillende redenen. We zijn blij dat we weer kampioen van Nederland zijn geworden, na vier, vijf jaar. Dat wil je niet meer loslaten. Daar moeten nu een aantal kampioenschappen op rij gaan volgen."

"De beker weet je nooit, maar is altijd mooi meegenomen. En uiteraard de belangrijke doelstelling van dit jaar eerst kwalificeren voor de Champions league", vervolgt Van der Sar. Ajax stroomt dit jaar een ronde later in de voorrondes in dan vorig seizoen. Toch weet Van der Sar niet of dat per se een voordeel is. "Het kan zijn, maar we missen natuurlijk nog een aantal spelers', legt hij uit. 

"Wat natuurlijk een enorme nadeel is, zijn die toernooien die zijn geweest. Zo'n Nations League gaat nog wel... Matthijs, Donny en Daley stapten 8 juli al in. Maar Neres, ZIyech, Onana, Nouss, Tagliafico… die missen we allemaal nog. Die komen net voor de Cruijff Schaal binnenzetten. Een week later speel je je eerste competitiewedstrijd en dan tien dagen later speel je al kwalificatie Champions League. Dat is niet ideaal. Dat hebben we vorig jaar ook meegemaakt met het WK dat er tussen zat. Daar moet je als grote club uit een middenklein land mee dealen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws