LIVE: loting derde voorronde EL met Feyenoord, AZ en FC Utrecht (gesloten)

LIVE: loting derde voorronde EL met Feyenoord, AZ en FC Utrecht (gesloten)

22-07-2019 13:30 Laatste update: 14:24
37

Feyenoord, AZ en FC Utrecht ontdekken maandagmiddag wie zij (mogelijk) treffen in de derde voorronde van de Europa League. Om 14.00 uur begint de loting op de burelen van de UEFA. VoetbalPrimeur houdt je live op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Aan wie worden Feyenoord, AZ en play-offwinnaar FC Utrecht (mogelijk) gekoppeld in de derde voorronde van de Europa League? Om 14.00 uur verdwijnen de drie eredivisionisten in de koker van de UEFA. Feyenoord gaat de derde voorronde sowieso spelen, Utrecht en AZ moeten éérst af zien te rekenen met respectievelijk Häcken (Zweden) en het Bosnische HSK Zrinjski.

Feyenoord kan onder meer Austria Wien en Royal Antwerp loten. Voor AZ wacht wellicht een tweeluik met FC Mariupol of het Rangers FC van manager Steven Gerrard. De Schotse topclub moet in de tweede voorronde van de EL wel eerst zien te winnen van FC Progrès Niederkorn. Mocht Utrecht de derde ronde bereiken, dan lonkt mogelijk een pittige clash met Sparta Praag, AEK Athene of Espanyol. 

Het volledige overzicht van de mogelijke opponenten in de derde voorronde van de Nederlandse clubs: 

Mogelijke tegenstanders Feyenoord
Austria Wien
Royal Antwerp FC
Shakhtyor Soligorsk of Esbjerg fB
IFK Norrköping of FK Liepaja
Gabala FK of Dinamo Tbilisi 

Mogelijke tegenstanders AZ
FC Mariupol
AEK Larnaca of Levski Sofia
FC Pyunik of FK Jablonec 
FC DAC 1904 Dunajská Streda of Atromitos 
Rangers of FC Progrès Niederkorn

Mogelijke tegenstanders FC Utrecht
Sparta Praag 
AEK Athene
Espanyol of Stjarnan 
NK Domzale of Malmö FF
FK Buducnost Podgorica of Zorya Luhansk
Arsenal Tula of Neftçi PFK 

PSV
In de tweede voorronde van de Champions League is PSV gekoppeld aan FC Basel. Bij verlies stromen de Brabanders in de derde voorronde van de Europa League in; FC Fehérvár, Sturm Graz, Yeni Malatyaspor, Aberdeen of FK Ventspils wordt dan de tegenstander. De eerste ontmoeting met Basel staat dinsdagavond in Eindhoven op het programma, een week later volgt de return in Zwitserland.