Ajax tegen PAOK, PSV wacht LASK in derde voorronde van de Champions League

Ajax tegen PAOK, PSV wacht LASK in derde voorronde van de Champions League

22-07-2019 12:11 Laatste update: 13:28
195

Ajax neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen PAOK Saloniki. PSV neemt het in de derde voorronde op tegen LASK uit Oostenrijk, mits het erin slaagt FC Basel uit te schakelen in de tweede voorronde. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon maandag uitgewezen.

De wedstrijden in de derde voorronde worden op 7/8 augustus en 13/14 augustus afgewerkt. Wanneer Ajax en PSV erin slagen deze ronde door te komen is Champions League nog geen zekerheid. Na de derde voorronde wacht nog een allesbeslissende play-off. Die worden op 20/21 augustus en 27/28 augustus afgewerkt. Bij eventuele plaatsing voor de play-off zijn PSV en Ajax wel zeker van groepsfase Europa League.

PAOK Saloniki werd afgelopen seizoen ongeslagen kampioen van Griekenland met 26 zeges en vier gelijke spelen. De Grieken zijn geen onbekende van Ajax. In 2010 en 2016 speelde Ajax ook tegen PAOK. Beide keren kwam Ajax als winnaar uit de strijd. Dit keer begint Ajax met een uitwedstrijd.

LASK eindigde afgelopen seizoen op de tweede plaats in Oostenrijk, achter Red Bull Salzburg. Trainer van de club is Valérien Ismaël, die jarenlang in de Bundesliga speelde bij onder meer Werder Bremen en Bayern München. PSV speelt eerst thuis. In een eventuele vierde voorronde speelt PSV tegen Dinamo Kiev, Club Brugge, FC Porto of Krasnodar.