Van Hooijdonk ziet 'noodzaak': Gaat erom dát er iemand geld pompt in Feyenoord

Van Hooijdonk ziet 'noodzaak': "Gaat erom dát er iemand geld pompt in Feyenoord"

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 07:01di 23-07-2019 om 07:01

Pierre van Hooijdonk denkt dat Feyenoord gebaat zou zijn bij een eventuele overname door een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Het Algemeen Dagblad pakte zondagavond groot uit met het nieuws dat een partij uit de Verenigde Staten om miljoenen in de stadionclub te pompen, in ruil voor invloed op het technisch beleid.

Dat laatste vindt Van Hooijdonk niet meer dan logisch. "Als je accepteert dat een partij in jouw club investeert, moet je accepteren dat je concessies zult moeten doen. Ook wanneer zo'n partij over de aanstellingen van mensen gaat", vertelt hij aan het AD.

De UEFA Cup-held van 2002 noemt de op handen zijnde overname 'bittere noodzaak' en denkt dat het voor Feyenoord de enige manier is om Ajax en PSV bij te kunnen benen. "Als je het goed vindt dat Feyenoord elk jaar maximaal derde wordt in de Eredivisie, moet je alles lekker zo laten. Wil je dat Feyenoord structureel om de prijzen meespeelt, dan moet er fundamenteel iets veranderen."

Of het nieuwe geld uit de Verenigde Staten of uit een andere windrichting komt, doet er volgens Van Hooijdonk niet toe. "Het gaat erom dát er iemand geld pompt in Feyenoord", stelt Pi-Air. "Als Feyenoord-supporter weet je nu jaarlijks één ding bijna zeker en dat is dat je club geen kampioen wordt. In die zin heeft de club nu dus amper een keuze."

Poll

Kan Feyenoord er alleen bovenop komen met een externe investeerder?

(5570 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws