'Compleet gedraaid perspectief' in Enschede: 'Beter tot mijn recht in Eredivisie'

'Compleet gedraaid perspectief' in Enschede: 'Beter tot mijn recht in Eredivisie'

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 07:40di 23-07-2019 om 07:40

Laatste update: dinsdag 23 juli 2019 om 07:53di 23-07-2019 om 07:53

Xandro Schenk ruikt zijn kansen, nu de Eredivisie-rentree van FC Twente steeds dichterbij komt. De linksbenige centrale verdediger moest zich vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie verzoenen met een reserverol, maar lijkt één niveau hoger wel een vaste waarde te worden.

Schenk leek vorig seizoen op het punt te staan om Go Ahead Eagles voor Sparta te verruilen, maar werd op het laatste moment 'weggekaapt' door FC Twente. Vervolgens moest hij voorrang verlenen aan Peet Bijen en Cristian González: de bijdrage van Schenk bleef beperkt tot 669 minuten, verspreid over elf competitiewedstrijden. "Laten we het erop houden dat het anders is gelopen dan ik had verwacht", vertelt hij aan TC/Tubantia.

González is inmiddels teruggekeerd naar Sevilla en Schenk lijkt samen met Bijen een centraal duo te vormen: afgaande op de wedstrijden in de voorbereiding heeft hij de concurrentiestrijd van nieuwkomer Julio Pleguezuelo gewonnen. "Het perspectief voor mij is compleet gedraaid", concludeert de 26-jarige Almeerder, die niet kan wachten tot de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen. "Ik ben een speler die in de Eredivisie beter tot zijn recht komt. In de Eerste Divisie is het toch meer een kwestie van beuken. In de eredivisie wordt er meer gevoetbald."

FC Twente oefent dinsdag tegen Schalke 04 en later in de week tegen het Turkse Konyaspor. Op zaterdag 3 augustus begint het nieuwe Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen PSV.

Poll

Gaat FC Twente zich handhaven?

(3082 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws