Zwitserse pers ziet 'dartelend' PSV: 'Basel moet ander gezicht tonen in return'

24-07-2019 06:00
94

PSV trok in een knotsgekke slotfase toch nog aan het langste eind tegen FC Basel: 3-2. In Zwitserland acht men Basel niet kansloos voor de return, maar heerst wel het besef dat de Eindhovenaren het betere van het spel hadden. Een rondje langs de velden.

FC Basel had het lastig in Eindhoven, zag Blick. 'Basel liet niet veel zien in de eerste helft', concludeert het medium. Toch leidde een 'droompass' van Zuffi op slag van rust tot de gelijkmaker in van Albian Ajeti. 'Na rust zit Basel wat beter in de wedstrijd, maar de Nederlanders blijven sterker'. Na de 1-2 van Alderete zag Blick hoe PSV toch nog aan het langste eind trok. 'Maar FC Basel reist terug naar Zwitserland met twee uitdoelpunten', sluit het positief af.

'Basel heeft goede kans'
Neue Zürcher Zeitung
zag Basel een uitstekende uitgangspositie weggeven en vindt het moeilijk om in te schatten hoe ver PSV is. 'Voor de eerste wedstrijd in de Champions League-voorronde was dat niet alleen een vraag die FC Basel bezig hield. Ook na de eerste wedstrijd is het moeilijk tot een eindoordeel te komen, omdat technisch vernuft, een spectaculaire eindsprint en vermijdbare onzorgvuldigheden elkaar in balans hielden bij de thuisploeg.'

Het medium zag vooral dat Basel efficiënt was en met slechts drie schoten op doel op een 1-2 voorsprong kwam. 'Maar uiteindelijk verdiende PSV de overwinning met een sterke eindfase waarin Sam Lammers en Donyell Malen voor een dramatische ommekeer zorgden'. Neue Zürcher Zeitung zag dat de Zwitserse formatie moeite had met de voorste linie van PSV. 'Basel kwam steeds in de problemen wanneer de Eindhovense aanval op snelheid kwam.' Na rust speelde Basel wat beter, maar na de 1-2 ging het alsnog mis. 'Basel slaagde er niet in met snelle counters onder de druk vandaan te komen en werd zwaar gestraft. Hoewel het resultaat frustrerend is, heeft Basel een goede kans de derde voorronde van de Champions League te bereiken. Met dank aan de efficiëntie.

'Een wrede, maar logische nederlaag'
Le Matin schrijft dat bij FC Basel alleen de twee uitgoals tot tevredenheid mochten stemmen. Zwitserland is het land van de banken, en FC Basel dacht dinsdag lange tijd de perfecte overval te plegen in Eindhoven. (...) Aan het eind boekte PSV een verdiende overwinning: Lammers maakte gelijk, waarna Malen het stadion op zijn kop zette'.

Het medium vond dat Basel werd overklast door de Eindhovenaren. 'Backs Taulant Xhaka en Silvan Widmer beleefden een ellendige avond tegen het dartelende PSV. (...) Hoewel Basel verdronk, slaagde het er net voor rust in op miraculeuze wijze in het hoofd boven water te krijgen. Albian Ajeti tekende voor de gelijkmaker in de blessuretijd'. Duidelijk is dat het volgende week anders moet. 'Een nederlaag die, ondanks het wrede scenario, logisch is. Het is zaak om volgende week dinsdag in Bazel een heel ander gezicht te tonen in de return'.

Tot slot zag 20 Minuten hoe aankoop Bruma Basel pijn deed. Hij laat ook direct het verschil tussen beide teams zien. 'De Portugees kostte ongeveer 15 miljoen euro. Dat is evenveel als alle Basel-aankopen van het huidige en afgelopen seizoen bij elkaar opgeteld'. Volgens het medium zijn de Eindhovenaren de duidelijke favoriet, vooral ook omdat het meer spelers in huis heeft die 'dubbele cijfers' waard zijn op de transfermarkt. Hirving Lozano wordt speciaal uitgelicht. 'Het was gunstig voor FCB dat de 23-jarige Mexicaan zich bijna de hele wedstrijd verstopte'. Lange tijd leek Basel met een goed resultaat weg te komen. 'Maar dan komen de fatale drie minuten. Ze kunnen Basel miljoenen kosten', luidt de conclusie.