Aston Villa betaalt tien miljoen en haalt Egyptisch international binnen

Aston Villa betaalt tien miljoen en haalt Egyptisch international binnen

24-07-2019 10:58
14

Aston Villa heeft zich versterkt met Mahmoud Hassan, beter bekend als Trezeguet. De Egyptische aanvaller komt over van Kasimpasa, dat naar verluidt tien miljoen euro voor hem ontvangt.

In Birmingham komt Trezeguet samen te spelen met Anwar El Ghazi. Als het papierwerk in orde is gemaakt en de FIFA groen licht heeft gegeven kan Trezeguet aan de slag bij de club die afgelopen seizoen promoveerde naar de Premier League.

De 24-jarige Trezeguet begon zijn loopbaan bij Al Ahly in Egypte. Via Anderlecht en Royal Excel Moeskroen kwam hij in 2017 op huurbasis bij Kasimpasa terecht, Die club nam hem vorig jaar voor twee miljoen euro definitief over van Anderlecht. Bij Kasimpasa was Trezeguet afgelopen seizoen goed voor negen goals en tien assists in 38 wedstrijden. 

Deze zomer was Trezeguet met Egypte actief op de Afrika Cup in eigen land. Nu maakt hij zich op voor een seizoen in de Premier League. "We kijken er naar uit om met Trez te gaan werken", aldus coach Dean Smith op de website van Aston Villa. "Ik heb hem een aantal keer bekijken. Hij is het type buitenspeler waar we naar op zoeken waren. Iemand die direct is, problemen veroorzaakt bij de tegenstander in de eindfase en goals kan maken."