'Ik ging van Ajax naar HSV voor vijf miljoen, iedereen wist wie ik was'

'Ik ging van Ajax naar HSV voor vijf miljoen, iedereen wist wie ik was'

Gepubliceerd: woensdag 24 juli 2019 om 20:46wo 24-07-2019 om 20:46

Rafael van der Vaart noemt de transfersommen die vandaag de dag betaald worden 'gevaarlijk'. De meeste spelers die voor miljoenenbedragen van club verwisselen kent hij niet eens. Toen Van der Vaart nog speler was zag de transferwereld er heel anders uit. 

"De transferbedragen zijn nu gevaarlijker dan gevaarlijk", zegt Van der Vaart tegen Die Welt. "Toen ik van Ajax naar HSV ging voor vijf miljoen euro, wist iedereen wie ik was. Maar tegenwoordig vertrekken spelers die ik niet eens ken voor dertig miljoen euro naar Watford."

Van der Vaart denkt dat veel voetballers puur voor het geld spelen. Een zorgwekkende ontwikkeling, zegt de oud-prof. "Professionals verdienen zoveel geld dat ze alleen maar daarvoor spelen." Van der Vaart claimt dat hij zelf een lucratieve aanbieding uit China heeft afgewezen. "Wat moet ik doen in China? Dat zou niet goed voor me zijn."

Van der Vaart is niet van plan om zijn zoon Damian het profvoetbal in te duwen. "Als het kind niet blij is, moet het niveau iets naar beneden. Anders gaat dat ten koste van het plezier." Damian speelt bij Victoria Hamburg. "Daar hebben ze een leuke bar onder de tribune. Wanneer de kinderen spelen, gaan de ouders altijd naar beneden om wat te drinken. Dan voel ik me een amateur en gelukkig", zegt de ex-middenvelder.

Zelf verloor Van der Vaart het plezier in het voetbal, geeft hij toe. "De druk nam het over, het ging alleen maar om het winnen. Er was geen ruimte meer voor amateuristisch voetbal. Ik hield er soms ook van om een burger na een wedstrijd te eten, maar ik bleef echter wel scoren."

Poll

Eens met Van der Vaart?

(3318 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws