'Heb verteld dat De Jong en Janssen twee totaal verschillende type spitsen zijn'

'Heb verteld dat De Jong en Janssen twee totaal verschillende type spitsen zijn'

25-07-2019 09:31
34

Hans Westerhof heeft Monterrey gewezen op het feit dat Luuk de Jong en Vincent Janssen 'twee totaal verschillende spitsen' zijn. Dat vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

Monterrey had lange tijd een oogje op De Jong. Zijn komst naar Mexico kwam niet van de grond. Deze week werd Tottenham Hotspur-aanvaller Vincent Janssen gecontracteerd. Hans Westerhof, kenner van het Mexicaanse voetbal, besprak de transfer met Monterrey-trainer Diego Alonso. De twee kennen elkaar goed. 

"Monterrey wilde in eerste instantie graag De Jong hebben en daar hebben we elkaar ook over gesproken, maar toen Luuk voor Sevilla koos kwamen ze plots bij Vincent Janssen uit. Toen heb ik ze wel verteld dat ze allebei Nederlands zijn, maar verder totaal verschillende type spitsen zijn", vertelt Westerhof aan het AD.

"Daar was Diego zich ook wel van bewust, maar ze waren duidelijk op zoek naar een scorende spits. Als Vincent de vorm uit zijn AZ-jaar weer kan tonen ben ik ervan overtuigd dat hij in Mexico een succes wordt. Hij heeft voor vijf jaar getekend bij Monterrey, dus de club zal ongetwijfeld een serieus plan voor hem hebben."

Monterrey, dat eerder dit jaar de CONCACAF Champions League won, heeft naar verluidt zeven miljoen euro betaald voor Janssen.