Janssen naar Mexico: 'Als je in Mexico speelt, raak je uit beeld bij bondscoach'

Janssen naar Mexico: 'Als je in Mexico speelt, raak je uit beeld bij bondscoach'

25-07-2019 11:20 Laatste update: 12:53
31

Vincent Janssen lijkt het Nederlands elftal uit zijn hoofd te hebben gezet. Dat bewijst zijn overgang naar het Mexicaanse Monterrey, zo stelt de Mexicaanse journalist Daniel Reyes van het Mexicaanse Claro Sports.

"Als je in Mexico speelt, raak je uit beeld bij de bondscoach. Het was voor Luuk de Jong een reden om in Europa te blijven voetballen. Hij wil nog naar het EK volgend jaar", legt Reyes uit in gesprek met de NOS. "Janssen heeft dat denk ik al uit zijn hoofd gezet."

De komst van Janssen wordt in Mexico gezien als een grote transfer. Reyes heeft er vertrouwen in dat de Nederlander het goed gaat doen. "Trainer Diego Alonso speelt graag aanvallend voetbal. Janssen is een grote aankoop en zal van Alonso het vertrouwen krijgen. Als hij weet te scoren, kan hij een grote meneer worden", meent hij.

Met Janssen zal Monterrey proberen de landstitel te prolongeren. De belangrijkste prijs voor de club, stelt Reyes. "Die prijs is veel belangrijker dan de Champions League. Door de overmacht van Mexicaanse ploegen heeft die niet de status van de Champions League in Europa."