Jordania laat het er niet bij zitten: 'We bereiden een claim voor van 4 miljoen'

Jordania laat het er niet bij zitten: 'We bereiden een claim voor van 4 miljoen'

25-07-2019 21:13 Laatste update: 26-07-2019 09:20
71

Investeerder Kakhi Jordania is nog niet klaar met FC Den Bosch. De Georgische zakenman hoopt via juridische weg zijn gedane investeringen terug te krijgen.

Jordania sleepte FC Den Bosch voor de rechter, nadat de KNVB een stokje voor de overname van de club stak. De zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania wilde beslag laten leggen op een bedrag van 810 duizend euro, maar dat verzoek werd donderdag afgewezen: de rechter stelde FC Den Bosch in het gelijk.

Jordania laat het er echter niet bij zitten en wil zijn investeringen terug. "We zijn een claim aan het voorbereiden om al het geleende geld terug te krijgen", laat een woordvoerder weten aan het Brabants Dagblad. Volgens het medium gaat het om een bedrag van om en nabij de vier miljoen euro.

FC Den Bosch en Jordania gingen afgelopen zomer met elkaar in zee: mede dankzij de investeringen van de Georgiër handhaafde men zich in de top van de Keuken Kampioen Divisie. De KNVB concludeerde na uitgebreid onderzoek echter dat de herkomst van Jordania's vermogen niet betrouwbaar genoeg was en blokkeerde de overname. Nadat FC Den Bosch niet in hoger beroep ging, spande de investeerder een rechtszaak aan.