Baumgartl zocht contact met Schwaab: 'Enige wat ik als minpunt heb genoemd'

Baumgartl zocht contact met Schwaab: 'Enige wat ik als minpunt heb genoemd'

26-07-2019 06:58 Laatste update: 09:12
197

PSV-nieuwkomer Timo Baumgartl zocht voor zijn overgang contact met Daniel Schwaab. Die denkt dat de centrale verdediger een mooie tijd tegemoet kan gaan in Eindhoven. 

Dat de 23-jarige Baumgartl contact zocht met zijn landgenoot is niet vreemd, aangezien Schwaab vorig seizoen nog in de as van de PSV-verdediging stond. "Ik heb inderdaad met Timo gesproken en hem verteld dat mijn ervaringen in Nederland heel goed zijn geweest. De functionarissen en supporters bij PSV hebben mij veel gegeven. Het enige wat ik als minpunt heb genoemd, is dat er een paar kunstgrasvelden op De Herdgang liggen", vertelt Schwaab in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Daar wordt inmiddels wat aan gedaan. "Voor hem is het denk ik een goede stap, waaraan hij na een behoorlijk lange periode in Stuttgart toe was", vervolgt hij. "Timo heeft zeker de mogelijkheden om bij PSV een goede tijd tegemoet te gaan."

Baumgartl maakte bij zijn vorige club VfB Stuttgart zijn debuut onder trainer Huub Stevens. Die is lovend over de PSV-aankoop. "Een fysiek sterke verdediger, die natuurlijk nog niet de ervaring van Daniel heeft. Gezien zijn leeftijd logisch. Toch heeft hij na een seizoen of vijf op het hoogste niveau al behoorlijk wat bagage", vertelt hij. "Timo heeft nu de mogelijkheden om verder naar het niveau van Daniel toe te groeien en de kans om dat te overstijgen. Ik denk dat hij iets sneller en wendbaarder is dan Daniel, die positioneel sterk is en uitstekend zijn sterke en zwakke punten kent."

Baumgartl komt voor ongeveer 10 miljoen euro. Die prijs kan in de toekomst nog wat verder oplopen, als hij voor een hogere prijs wordt verkocht.