Van den Brom: 'Die gasten vielen bij bosjes om, het was een theaterstuk'

Van den Brom: 'Die gasten vielen bij bosjes om, het was een theaterstuk'

26-07-2019 07:51
116

FC Utrecht kwam tegen het Bosnische Zrinjski Mostar donderdag niet verder dan 1-1. De tegenstander lag vooral na rust veelvuldig op de grond, zo zag ook trainer John van den Brom. 

"Ik ben ervan overtuigd dat we zoveel beter zijn dan deze tegenstander, ook fysiek gezien. Die gasten vielen bij bosjes om, het was een theaterstuk wat ze opvoerden", stelt hij voor de camera van FOX Sports. "Het was vervelend om naar te kijken. Maar dat weet je en daar moeten we volgende week goed op inspelen."

De Bosniërs kwamen in Utrecht op een 0-1 voorsprong, tot frustratie van Van den Brom. "Daar is wel voor gewaarschuwd, maar het is niet gelukt om dat tegen te houden. We hebben niet goed verdedigd, je loopt toch in een mes van een counter. Dat is zonde, want een uitgoal is goud waard. Daar moet je nu tegen spelen."

Tegen de Bosniërs koos Van den Brom voor Justin Lonwijk in de spits. De jongeling draaide een goede voorbereiding, maar hielp tegen Mostar een grote kans om zeep. "Ik vind dat hij het vandaag ook weer goed heeft gedaan, want de kansen die we kregen daar was hij constant bij betrokken. Hij kan twee goals maakte, alleen het lukte niet. Vergeet niet dat het voor hem zijn eerste echte wedstrijd was in een stadion als dit, dat mag je wel in je achterhoofd meenemen."