PSV-aanwinst Baumgartl niet inzetbaar tegen Basel: 'Ik hoop snel te spelen'

PSV-aanwinst Baumgartl niet inzetbaar tegen Basel: 'Ik hoop snel te spelen'

26-07-2019 14:18
145

Timo Baumgartl gaat bij PSV met rugnummer 5 spelen, maar zal nog zeker niet in actie komen in de Johan Cruijff Schaal en in de return tegen FC Basel. Dat vertelde de kersverse aanwinst vrijdag.

"Nee, dat is te vroeg", reageert hij voor de camera van Omroep Brabant op de vraag of hij zaterdag al in actie komt tegen Ajax. "Ik kan dinsdag ook niet spelen wegens UEFA-regels. Ik ben pas een week aan het trainen, omdat ik het Jeugd-EK (met Duitsland Onder 21 red.) heb gespeeld in de zomer. Ik heb niet bij Stuttgart getraind. Ik heb nog wat werk te doen, maar ik hoop snel te spelen."

Baumgartl heeft een goed gevoel bij de huidige PSV-selectie. "Het is een goed team, ik zie veel kwaliteit. Ik heb de wedstrijd tegen Basel gezien. Ik denk dat we een goede kans hebben om de titel te pakken."

In Eindhoven moet Baumgartl de opvolger worden van landgenoot Daniel Schwaab. "Daniel is ouder en meer ervaren, maar ik heb 140 wedstrijden voor Stuttgart gespeeld, dus ik heb ook wat ervaring. Ik probeer het net zo goed te doen zoals hij het heeft gedaan. (...) Vergelijken is lastig, we hebben maar één seizoen samen gespeeld. Ik heb mijn eigen speelstijl en wil mezelf niet vergelijken met anderen."