Eén minuut voor Vlap in debuutseizoen: 'Laat die Streppel de huppeldepup krijgen'

Eén minuut voor Vlap in debuutseizoen: 'Laat die Streppel de huppeldepup krijgen'

26-07-2019 19:27
44

Michel Vlap maakte op 27 november 2016 zijn debuut in het betaald voetbal en speelde toen meteen zijn enige Eredivisie-wedstrijd van het seizoen 2016/2017. Dat het voor Vlap bij die ene minuut tegen Ajax bleef, zit de geboren Fries anno 2019 nog steeds dwars.

Trainer Jurgen Streppel deed tijdens het seizoen geen beroep op Vlap, tot frustratie van de inmiddels naar Anderlecht vertrokken middenvelder. "In die fase was het gewoon echt niet terecht dat ik er helemaal niet aan te pas kwam bij SC Heerenveen", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik trainde hard en goed, blonk uit in de beloftenploeg, en toch kreeg ik geen kans van Streppel. Je mag gerust weten dat dit me heel boos maakte."

Wedden

Meer odds

Vlap dacht zelfs serieus aan een vertrek uit 'zijn' Heerenveen, waar hij bijna de volledige jeugdopleiding had doorlopen. "Ik dacht: als ze het me hier niet gunnen, dan probeer ik het wel ergens anders." De Fries bleef echter toch en groeide in het seizoen 2017/2018 alsnog uit tot bepalende speler. "Laat hem de huppeldepup krijgen, die Streppel, dacht ik dan. Mij krijgt hij niet klein."