Van Bommel: 'Soms bieden clubs zoveel geld, dat je er toch over na gaat denken'

Van Bommel: 'Soms bieden clubs zoveel geld, dat je er toch over na gaat denken'

26-07-2019 22:29
102

Mark van Bommel heeft goede hoop dat Steven Bergwijn bij PSV blijft. De oefenmeester bevestigt de interesse van het Spaanse Sevilla en praat regelmatig met zijn aanvaller.

"Hij staat in de belangstelling van Sevilla, maar daar is verder nog niets over bekend", zegt Van Bommel bij Veronica. "Hoe ik erin sta? Ik wil hem graag houden. Dat is duidelijk. Ik wil al m'n spelers houden, maar soms komen er clubs langs die zoveel geld bieden, dat je er toch over na gaat denken."

Van Bommel en Bergwijn wisselen zo nu en dan van gedachten. "Ik heb dagelijks contact met de jongens. Dan praat je erover. Dat is heel normaal. Je kunt ook doen alsof er niets aan de hand is, maar het is wel gewoon zo. Ik heb gezegd: ik wil liever dat je hier blijft. Daar heb je meerdere partijen nodig. Ik denk dat we een goede kans maken dat hij blijft, maar dat weet je natuurlijk nooit."

Johan Cruijff Schaal
Bergwijn is 'gewoon' nog speler van PSV wanneer de club zaterdag aantreedt tegen Ajax. PSV speelt drie dagen later de belangrijke returnwedstrijd tegen FC Basel, maar Van Bommel is niet van plan om een B-elftal op te stellen. Ajax-trainer Erik ten Hag gaf juist aan niet op volle oorlogssterkte aan te treden. Van Bommel: "Ik snap hem wel. In de voorbereiding begin je met een aantal spelers. En gaandeweg komen spelers binnen omdat ze toernooien hebben gehad."

"We hebben nieuwe spelers aangetrokken. Die willen we toch fit hebben. We gaan veel wedstrijden spelen in korte tijd, dus dan wil je iedereen fit houden."