'Sevilla meldt zich in Eindhoven voor Bergwijn: nog geen officieel bod'

'Sevilla meldt zich in Eindhoven voor Bergwijn: nog geen officieel bod'

26-07-2019 11:39 Laatste update: 12:11
263

Sevilla heeft zich bij PSV gemeld voor Steven Bergwijn. De Spanjaarden hebben echter nog geen bod gedaan op de aanvaller van de Eindhovenaren, zo melden Voetbal International en De Telegraaf.

De Spaanse club timmert deze zomer flink aan de weg en haalde (inclusief huur) al twaalf versterkingen binnen. Sevilla deed deze zomer ook al zaken met PSV: Luuk de Jong werd voor 12,5 miljoen overgenomen. Met Maximilian Wöber (Ajax, was al gehuurd) en Nemanja Gudelj (transfervrij) haalden de Spanjaarden nog twee spelers met een Eredivisie-verleden.

Daar komt met Bergwijn mogelijk een vierde bij: volgens Voetbal International heeft de club zich officieel gemeld bij de runner-up van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Van een officieel bod is volgens de club echter nog geen sprake. 

De Telegraaf schrijft dat de interesse van Sevilla al langer bekend is. De club sprak al meerdere keren met het management van Bergwijn. Trainer Julen Lopetegui en technisch directeur Monchi zijn zeer gecharmeerd van de Oranje-international. De club moet echter wel een transferrecord neerzetten om de PSV'er binnen te halen. Verdediger Jules Koundé werd deze zomer voor 25 miljoen euro binnengehaald en daarmee is hij de duurste aankoop ooit van de club. Voor Bergwijn zal de club meer moeten betalen.

Naast Gastón Pereiro staan ook Bergwijn en Hirving Lozano nog op de nominatie om te vertrekken. Voor Bergwijn is veel interesse, onder meer van Ajax. Sevilla lijkt nu echter serieus te worden. De eventuele verkoop van Bergwijn zou ook binnen de Eredivisie voor wat verschuiving kunnen zorgen. PSV ziet Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis als een goede vervanger.