Spectaculaire nederlaag voor De Boer: vier tegengoals in twaalf minuten tijd

27-07-2019 07:59
30

Het Atlanta United van Frank de Boer blijft wisselvallig presteren in de Major League Soccer. De regerend landskampioen ging vrijdagnacht met 4-3 onderuit tegen Los Angeles FC, na een spectaculair slot van de eerste helft.

Atlanta United schoot nochtans uitstekend uit de startblokken. Al na 77 seconden schoot Mo Adams de 0-1 binnen, nadat de thuisploeg een vrije trap niet voldoende weg kon werken. Die stand bleef een half uur lang op de borden staan, maar tussen minuut 33 en 45 ging het helemaal mis voor De Boer en de zijnen: Adama Diomande, Diego Rossi, Carlos Vela en Eduard Atuesta tilden de stand nog voor rust naar 4-1.

Vlak voor de pauze viel er zelfs nog een zesde treffer. Julian Gressel legde breed en topschutter Josef Martínez schoot tegendraads de 4-2 binnen. Aan het begin van de tweede helft werd Atlanta weer helemaal terug in de wedstrijd geholpen door Eddie Segura, die een voorzet van Justin Meram tot eigen doelpunt promoveerde. De ploeg van De Boer had nog veertig minuten de tijd om de comeback compleet te maken, maar kon LA-doelman Pablo Sisniega niet meer in verlegenheid brengen.

De regerend MLS-kampioen blijft tweede in de Eastern Conference, met drie punten achterstand op koploper Philadelphia Union. Achtervolgers New York FC en New York Red Bulls hebben echter één of meerdere wedstrijden minder gespeeld en kunnen De Boer en co nog achterhalen. Atlanta ontvangt zaterdagavond Nederlandse tijd wéér een tegenstander uit Los Angeles: het LA Galaxy van Zlatan Ibrahimovic pakt het vliegtuig naar Georgia.