'Beweging rondom' Neres en Van de Beek: 'Neres wil ook niet bijtekenen'

'Beweging rondom' Neres en Van de Beek: 'Neres wil ook niet bijtekenen'

Gepubliceerd: zaterdag 27 juli 2019 om 10:05za 27-07-2019 om 10:05

Freek Jansen en Valentijn Driessen sluiten niet uit dat de selectie van Ajax voor 1 september nog één of meerdere mutaties zal ondergaan. Volgens Jansen zou Donny van de Beek wel eens kunnen vertrekken, Driessen denkt dat een vertrek van David Neres het meest waarschijnlijk is.

Van de Beek werd deze zomer al eens gelinkt aan Real Madrid: volgens Jansen is de middenvelder uit Nijkerkerveen de speler met 'de meeste beweging om zich heen'. "Aan de andere kant is het een speler die Ajax écht graag wil behouden, ook een soort boegbeeld. Na De Ligt en De Jong zou hij het derde boegbeeld worden dat je verliest. Dus ik kan me voorstellen dat Ajax zegt: we willen hem sowieso nog een jaar houden", vertelt de Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad aan AT5. "Maar als Real Madrid komt, met de bedragen die daarmee gepaard gaan... Dan kan dat een vertrek tot gevolg hebben."

Driessen verwacht dat de toekomst van Neres niet in Amsterdam zal liggen. "Hij wil ook niet bijtekenen, dat is ook een signaal. Ik denk dat hij weg is, als er een goede club voor hem komt", aldus de chef voetbal van De Telegraaf. In dat geval zal Ajax ook zelf nog de transfermarkt op gaan, denkt Driessen. "Dan kun je zeggen: ja, we hebben Promes gehaald en het ziet er wel aardig uit zo. Maar je bent wel op een heel hoog niveau bezig en de verwachtingen zijn hoog. Er is natuurlijk niet voor niets interesse in Steven Bergwijn."

Ajax trapt zaterdag om 18.00 uur het seizoen af met de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV. Van de Beek staat naar verwachting 'gewoon' in de basis, Neres keert later terug van vakantie.

Poll

Verwacht jij dat Van de Beek en Neres gaan vertrekken voor 1 september?

(7941 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws