Jonker verrast: 'Komt zo'n man in oranje pak zomaar het veld op'

Jonker verrast: 'Komt zo'n man in oranje pak zomaar het veld op'

27-07-2019 12:28 Laatste update: 16:01
31

Andries Jonker keerde deze zomer terug op de Nederlandse velden als trainer van Telstar. Met een achtergrond bij onder meer Bayern München en Arsenal is het qua professionaliteit wel weer even wennen, vertelt hij tegen RTV Noord-Holland.

"Het is een leuke uitdaging, maar soms denk ik 'dat kan toch niet waar zijn'. Van de week wilden we beginnen met trainen, komt er zo'n man in een oranje pak door de hal zomaar het veld opgelopen met een pakket. Ik zei dat de keeperstrainer wel zou tekenen en die bracht het daarna naar kantoor. Maar waar maak je mee dat de pakketjes op het veld worden afgeleverd?", aldus Jonker in gesprek met RTV NH.

Jonker blijft in principe voor de komende twee seizoenen aan Telstar verbonden. "Maar je weet in het voetbal nooit wat er gebeurt. Maar ik heb het naar mijn zin. De jongens zijn heel gretig en spelen en trainen met veel beleving. Dat maakt het een leuke uitdaging. We spelen goed in de voorbereiding, maar het is moeilijk te zeggen waar we staan in de competitie."

De Keuken Kampioen Divisie vangt over twee weken aan. Telstar begint met een uitwedstrijd tegen Jong Ajax.