Rood-blauw Bologna wordt oranje: met vier Nederlandse spelers richting de subtop

Rood-blauw Bologna wordt oranje: met vier Nederlandse spelers richting de subtop

Gepubliceerd: maandag 29 juli 2019 om 14:00ma 29-07-2019 om 14:00

Laatste update: maandag 29 juli 2019 om 14:37ma 29-07-2019 om 14:37

Leuk elftal om komend seizoen in de gaten te houden: Bologna. De selectie van de Serie A-formatie bevat sinds deze zomer drie Nederlanders; waarschijnlijk voegt Jorrit Hendrix zich op korte termijn bij dat gezelschap. Het rood-blauwe Bologna van de veelbesproken trainer Siniša Mihajlović krijgt een oranje tint. 

Bologna was medio juli even wereldnieuws. Niet vanwege de komst van Stefano Denswil naar Stadio Renato Dall'Ara, ook niet door de transfer van Excelsior-uitblinker Jerdy Schouten. Trainer Siniša Mihajlović bleek ziek, ernstig ziek. De voormalig vrijetrappenkoning van Sampdoria, SS Lazio en Internazionale, een legende in Italië, bleek te zijn getroffen door acute leukemie. De wereld stond even stil voor de fans van Bologna, die idolaat zijn van de vijftigjarige Mihajlović. In januari van dit jaar werd de Serviër, tien jaar na zijn eerste dienstverband bij de club, aangesteld als opvolger van Filippo Inzaghi. Met 30 punten uit 17 competitieduels leidde Mihajlović z'n ploeg naar een imponerende tiende plek op de ranglijst. 

Goed nieuws volgde al snel: de gevierde coach staat, ondanks zijn ziekte, dit seizoen gewoon aan het roer bij de club van Mitchell Dijks en nieuwelingen Schouten en Denswil. Bologna wil dit seizoen een volgende stap maken en dat blijkt ook wel uit de activiteit op de transfermarkt. Vleugelaanvaller Riccardo Orsolini (15 miljoen) en verdediger Takehiro Tomiyasu (9 miljoen) werden deze zomer de twee duurste aankopen uit de historie van I Rossoblu. Voor de gewilde Deense goalgetter Andreas Skov Olsen is 6 miljoen euro betaald en Nicola Sansone en Roberto Soriano kwamen voor een totaalbedrag van 15 miljoen over van Villarreal. 


Hendrix
Momenteel focust Bologna zich op de komst van Jorrit Hendrix. De PSV-controleur bevestigde zaterdag dat er inderdaad gesprekken lopen met de Serie A-club. Hendrix (24) moet naar verluidt 8 à 10 miljoen euro kosten. De uitgaven van Bologna zouden met de komst van de middenvelder oplopen naar dik 60 miljoen euro. Met uitgaande transfers werd vooralsnog 15 miljoen verdiend. Om maar aan te geven: een plek in de middenmoot is niet voldoende voor de zevenvoudig kampioen van Italië. Mihajlović en consorten willen nu doorpakken en de stijgende lijn van de tweede seizoenshelft doortrekken. 


Of de vier Nederlanders van Bologna, inclusief Hendrix dus, allemaal verzekerd zijn van een basisplaats, is twijfelachtig. In de achterhoede en op het middenveld is de concurrentie namelijk groot. Dijks heeft een uitstekend debuutseizoen (25 basisplaatsen) achter de rug en de voormalig Ajacied hoeft waarschijnlijk niet voor z'n plek te vrezen. Denswil strijdt met onder meer routinier Danilo, Nehuén Paz en aankoop Tomiyasu om een plek in het centrum. Mihajlović switchte afgelopen jaar regelmatig tussen 4-2-3-1 en 3-5-2; een achterhoede met drie centrale verdedigers is dus ook een optie. In een 3-5-2 formatie moet Dijks op de linkerflank op en neer denderen. 

Bekende namen op het middenveld zijn Chileens international Erick Pulgar, Andrea Poli en de Zwitserse routinier Blerim Dzemaili. Soriano en Sansone beschikken over scorend vermogen, net als Skov Olsen. Het Deense talent was afgelopen seizoen negentien keer trefzeker in de Deense Superligaen en had deze zomer de clubs voor het uitkiezen. Skov Olsen kan op links, op rechts en achter de spits uit de voeten. Orsolini werd een paar jaar geleden nog gezien als één van de grote beloftes van Juventus. In Turijn heeft de vleugelaanvaller het echter niet gered. Federico Santander, Mattia Destro en Rodrigo Palacio - inmiddels 37 jaar - zijn de spitsen in de selectie van Mihajlović. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Hendrix klaar voor een stap naar de Serie A?

(7821 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws