Eíndelijk basisplaats bij Ajax: 'Zeker naar gesnakt, het heeft lang geduurd'

Eíndelijk basisplaats bij Ajax: 'Zeker naar gesnakt, het heeft lang geduurd'

28-07-2019 12:52
185

De 2-0 zege van Ajax op PSV, zaterdagavond in Amsterdam, was verdiend. Dat vindt Perr Schuurs althans. Voor de jonge verdediger van Ajax was zijn basisplaats in het duel om de Johan Cruijff Schaal extra bijzonder. 

"We hebben de prijs verdiend. We hebben als team een goede wedstrijd gespeeld. Aan de bal, maar ook verdedigend. Deze lijn moeten we nu naar volgende week doortrekken", zei de negentienjarige Schuurs na de wedstrijd, voor de camera van VTBL

Het was voor de jonge Limburger z'n allereerste basisplaats in Ajax 1 in een officieel duel. "Ik heb er zeker naar gesnakt. Het heeft natuurlijk lang geduurd. Ik heb vorig jaar niet heel veel minuten gemaakt. Na deze goede voorbereiding heb ik het vertrouwen van de trainer gekregen om te starten. Ik ben blij hoe het is gegaan."

De aanpassing naar het Ajax-niveau was sinds zijn overstap van Fortuna Sittard pittig, erkent Schuurs. "Bij Fortuna Sittard speelden we in een ander systeem. Hier bij Ajax verwachten ze veel meer. Het is ook een ander systeem, met ruimte in je rug."

"Erik ten Hag vroeg aan mij hoe ik me voel. Ik heb aangegeven dat ik er klaar voor ben als hij mij nodig heeft. Ik denk dat ik het de afgelopen wedstrijden heb laten zien."