Bosz duidelijk na oefenwedstrijden tegen Eredivisie-clubs: Niet tevreden

Bosz duidelijk na oefenwedstrijden tegen Eredivisie-clubs: "Niet tevreden"

28-07-2019 21:12 Laatste update: 21:27
21

Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz is absoluut niet tevreden na de oefenwedstrijden tegen Heracles Almelo en Vitesse. Tegen Vitesse werd met 1-1 gelijkgespeeld en van Heracles werd zelfs met 3-4 verloren. 

"Niet tevreden", zegt Bosz tegen het Duitse Kicker. "We zitten in de vierde week, dus we moeten wedstrijden gaan winnen. Ik begrijp dat we een hoop jonge spelers hebben en dat Jonathan Tah en Leon Bailey pas een paar dagen geleden zijn aangesloten, maar zelfs dan moeten we winnen."

Bosz is niet tevreden over de manier waarop Leverkusen heeft gespeeld tegen de Eredivisie-clubs. Tegen Heracles incasseerde de Duitse club vier goals. "In de eerste wedstrijd konden we onze manier van spelen niet laten zien. We speelden met teveel jonge spelers."

Tegen Vitesse ging het al beter, zegt Bosz. "Het was oké, maar je ziet dat we de bal te makkelijk verliezen. Dan zie je dat je snelle counters om je oren krijgt. Wanneer dat gebeurt, krijgen we het lastig."

Bosz gelooft echter nog steeds heilig in zijn filosofie en ziet geen reden om in paniek te raken. "We zijn een aanvallend team dat altijd druk op de bal wil zetten en niet met elf man achter de bal staat. Dat betekent ook dat je ruimtes weggeeft, wat soms niet makkelijk is. Alles moet kloppen. Ik heb tegen de spelers gezegd dat we vandaag hadden moeten winnen. Dat is niet gebeurd."