'Sporting heeft Dost nog steeds niet verkocht en haalt 5 miljoen van vraagprijs'

'Sporting heeft Dost nog steeds niet verkocht en haalt 5 miljoen van vraagprijs'

29-07-2019 08:07 Laatste update: 08:30
35

Bas Dost mag van Sporting Portugal op zoek naar een nieuwe werkgever, meldt het Portugese medium A Bola. De spits uit Coevorden heeft twee topseizoenen en één minder jaar achter de rug in Lissabon, waar hij nog vastligt tot de zomer van 2021.

De boomlange aanvalsleider werd de afgelopen weken in het geruchtencircuit gelinkt aan Schalke 04, Sevilla, Bordeaux en het Mexicaanse Tigres UANL, maar speelt nog altijd voor Sporting. Volgens A Bola had de nummer drie van het voorbije Primeira Liga-seizoen aanvankelijk een vraagprijs van twintig miljoen euro in zijn hoofd, maar is deze inmiddels gezakt naar vijftien miljoen euro.

Of Dost deze zomer nog naar een nieuwe club gaat verhuizen, zal nog moeten blijken: de gewezen Oranje-international lijkt het prima naar zijn zin te hebben in Lissabon. Dost kwam de voorbije drie seizoenen tot liefst 76 competitiegoals namens Sporting, al liep het seizoenstotaal steeds een beetje terug: van 34 in zijn debuutseizoen naar 27 in 2017/2018 en naar vijftien tijdens de voorbije voetbaljaargang.