Van Bommel liet Pereiro en Lato links liggen: 'Elke speler heeft zijn verhaal'

Van Bommel liet Pereiro en Lato links liggen: 'Elke speler heeft zijn verhaal'

30-07-2019 09:46
81

Gastón Pereiro ontbrak bij PSV tijdens het heenduel met FC Basel en de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Ajax, maar keert dinsdag weer terug in de wedstrijdselectie. Volgens trainer Mark van Bommel had de afwezigheid van de Uruguayaan niets te maken met een mogelijke transfer.

Pereiro leek op weg naar Spartak Moskou, maar de transfer kwam uiteindelijk niet tot stand. Dit was echter niet de reden waarom Pereiro niet werd geselecteerd voor de eerste twee wedstrijden van het seizoen, stelt Van Bommel. "Iedere speler heeft zijn eigen verhaal. Gastón zat in een fase dat hij niet lang vakantie heeft gehad", liet hij maandag weten tijdens de persconferentie in aanloop naar FC Basel-PSV. De linkspoot was eind juni nog actief op de Copa América. "Wij vonden het verstandiger om hem eerst trainingsarbeid te laten verrichten."

Hetzelfde geldt voor nieuwkomer Toni Lato: ook de van Valencia gehuurde linksback moest tegen FC Basel en Ajax vanaf de tribune toekijken, omdat hij nog niet topfit is. "We lopen niet achter de feiten aan, maar je moet wel met de situatie omgaan", aldus Van Bommel. "We zijn vroeg begonnen en moeten er heel snel staan. Daar moet je nu eenmaal mee omgaan."

PSV treedt dinsdagavond om 20.00 uur aan in Basel en verdedigt een 3-2 voorsprong. Wanneer de returnwedstrijd met goed gevolg doorstaan wordt, treffen de Eindhovenaren LASK Linz in de derde Champions League-voorronde.