'Brands is rond met Juventus: man van 40 miljoen tekent binnen 48 uur bij Everton'

'Brands is rond met Juventus: man van 40 miljoen tekent binnen 48 uur bij Everton'

Gepubliceerd: dinsdag 30 juli 2019 om 12:57di 30-07-2019 om 12:57

Laatste update: dinsdag 30 juli 2019 om 13:24di 30-07-2019 om 13:24

Everton staat op het punt om Juventus-aanvaller Moise Kean naar de Premier League halen. Tal van Italiaanse media melden dinsdagmiddag dat de twee clubs akkoord zijn. Kean (19) wordt snel verwacht in Engeland voor een medische keuring. 

Onder meer transferguru Gianluca Di Marzio laat weten dat Juve en Everton de handen hebben geschud en helemaal rond zijn over een transfer van Kean naar Goodison Park. Waarschijnlijk arriveert de international binnen 48 uur bij zijn nieuwe club voor een keuring en het signeren van zijn contract.

Everton en technisch directeur Marcel Brands rondden eerder op de dag de transfer van controleur Idrissa Gueye af. Hij werd voor een slordige 30 miljoen euro verkocht aan Paris Saint-Germain. Dat geld wordt nu dus geïnvesteerd in Kean. Juve verlangde volgens Di Marzio ongeveer 30 miljoen voor de tiener, exclusief bonussen en clausules ter waarde van 10 miljoen. In Liverpool ligt een vijfjarig contract klaar. 

In Turijn was Kean dit seizoen niet zeker van speeltijd. Volgens onbevestigde berichten zou Juve op Goodison Park een terugkoopclausule hebben bedongen. De kampioen van Italië krijgt in dat geval de kans om Kean in de toekomst voor een vastgelegd bedrag terug te halen naar de Serie A. In Engeland is zo'n clausule overigens ongebruikelijk. 

Kean werd eerder deze zomer ook kort gelinkt aan Ajax. Directeur voetbalzaken Marc Overmars deed de zogenaamde belangstelling voor de spits af als 'grote onzin'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws