Overbodige ADO-doelman kiest eieren voor zijn geld en vertrekt naar Denemarken

Overbodige ADO-doelman kiest eieren voor zijn geld en vertrekt naar Denemarken

31-07-2019 14:36
31

Indy Groothuizen verlaat ADO Den Haag. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De keeper (23) maakt voor de tweede keer in zijn carrière de overstap naar Denemarken, waar hij gaat spelen voor Vejle BK. Eerder kwam Groothuizen al uit voor Nordsjaelland.

Groothuizen vertrekt bij ADO omdat de club Luuk Koopmans heeft gehaald als nieuwe concurrent voor Robert Zwinkels, de ervaren goalie die al tijden onder contract staat in Den Haag. Groothuizen had dus geen uitzicht meer op speeltijd in de Hofstad en kiest nu voor het tweede Deense avontuur in zijn carrière. Vejle komt uit op het één na hoogste niveau in Denemarken.

Als speler van Ajax werd Groothuizen al eens verhuurd aan een Deense club. In het seizoen 2016/2017 speelde hij voor Nordsjaelland, waar hij twaalf wedstrijden onder de lat stond. Afgelopen voetbaljaargang was Groothuizen in eerste instantie de eerste man onder de lat bij ADO, maar na een aantal blunders werd hij vervangen door Zwinkels. Daarna speelde Groothuizen geen wedstrijd meer voor de Hagenaren.