Update: 'Danjuma staat op punt van droomtransfer naar Premier League'

Update: 'Danjuma staat op punt van droomtransfer naar Premier League'

31-07-2019 15:53 Laatste update: 18:30
48

Arnaut Danjuma Groeneveld staat volgens Sky Sports voor een transfer naar de Engelse Premier League. Bournemouth zou vijftien miljoen euro willen betalen om de vleugelaanvaller over te nemen van Club Brugge.

Bij Bournemouth zou Danjuma ploeggenoot kunnen worden van Nathan Aké, die de verdediging leidt in Zuid-Engeland. Eerder tijdens de voorbereiding was er ook al sprake van interesse van Bournemouth, maar die zou destijds zijn gaan liggen omdat Danjuma zich 'te egocentrisch' opstelde. Nu hebben de Engelsen volgens Sky Sports besloten om toch door te pakken voor de vleugelaanvaller.

Danjuma is opgeleid bij PSV en maakte zijn debuut in het profvoetbal bij NEC, waar hij met goed spel in de Eerste Divisie in 2018 zijn transfer naar Club Brugge verdiende. Hij trok zijn vorm in de eerste maanden van zijn periode in België door met zes goals en vier assists, maar raakte daarna geblesseerd. Dat weerhoudt Bournemouth er niet van om een bod uit te brengen op de vleugelaanvaller, die de vierde aanwinst van de Engelse club kan worden.

Update 18.30: Arnaut Danjuma Groeneveld is dicht bij een transfer naar de Premier League. Bournemouth is in onderhandeling met Club Brugge over de Nederlandse aanvaller, die meer dan vijftien miljoen euro moet kosten. Dat melden Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Danjuma zou zelfs al medisch gekeurd worden door Bournemouth. Deze week was de tweevoudig Oranje-international opnieuw afwezig op de training van Club Brugge.