ADO grijpt naast beoogde aanwinst: aanvaller verkast naar club uit Serie B

ADO grijpt naast beoogde aanwinst: aanvaller verkast naar club uit Serie B

Gepubliceerd: donderdag 1 augustus 2019 om 11:36do 01-08-2019 om 11:36

ADO Den Haag heeft naast Alessio Da Cruz gegrepen. De club wilde de aanvaller graag aan zich binden, maar Da Cruz verhuist naar Serie B-club Ascoli.

Ascoli huurt Da Cruz het komende seizoen van Parma, zo hebben beide clubs laten weten via de officiële kanalen.  Daarbij heeft Ascoli een optie tot koop bedongen. Da Cruz was in beeld bij ADO, maar Parma heeft besloten hem niet te verhuren aan de Eredivisie-club.

Voor ADO Den Haag betekent het afketsen van de deal dat de club hard op zoek moet naar alternatieven. De club zit verlegen om nieuwe buitenspelers na het vertrek van Ricardo Kishna, Sheraldo Becker en Melvyn Lorenzen. Bilal Ould-Chikh loopt daarom op dit moment stage bij ADO.

Voor Da Cruz had de overstap naar ADO een terugkeer op de Nederlandse velden kunnen betekenen. De vleugelaanvaller speelde eerder voor (Jong) FC Twente en FC Dordrecht, voordat hij de overstap maakte naar Italië. Daar kwam hij via Novara in januari 2018 bij Parma terecht. Die club verhuurde hem afgelopen seizoen in de tweede seizoenshelft aan Serie B-club Spezia. Nu is het Ascoli dat gebruik mag maken van zijn diensten.

Parma lijkt er weinig vertrouwen in te hebben dat de 22-jarige vleugelaanvaller alsnog doorbreekt. Daarom is in de huurovereenkomst een optie tot koop opgenomen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws