Roda JC en Van Veldhoven uit elkaar: 'Verschil in visie doen onze wegen scheiden'

Roda JC en Van Veldhoven uit elkaar: 'Verschil in visie doen onze wegen scheiden'

02-08-2019 13:05 Laatste update: 13:06
46

Roda JC en Harm van Veldhoven nemen afscheid van elkaar. Dat meldt de club uit Kerkrade via de officiële kanalen. Van Veldhoven zat al enige tijd ziek thuis.

De technisch directeur was al langer met de club in gesprek over ontbinding van zijn contract. Roda JC neemt vrijdag definitief afscheid van 'een aimabele man', zoals de club het zelf omschrijft. "Een verschil in visie met de nieuwe bestuursploeg doet onze wegen scheiden. Ik wil de club en alle mensen die betrokken zijn bij Roda JC het allerbeste toewensen", reageert Van Veldhoven op de website van Roda JC.

Van Veldhoven meldde zich begin juni ziek nadat bekend werd dat de Mexicaanse investeerder Mauricio Garcia de la Vega instapte bij Roda. Roda communiceerde destijds dat de technische man, die op interim-basis ook de functie van algemeen directeur vervult, niet in staat was om te werken. 

"De laatste twee jaar stonden in het teken van puin ruimen en heropbouwen. Dankzij een stevigere verankering in de regio en een sterkere focus op de jeugdwerking werd de goede weg ingeslagen. De komst van Mauricio Garcia De la Vega brengt nieuwe mogelijkheden en andere accenten met zich mee, ik hoop oprecht dat Roda JC hier optimaal de vruchten van kan plukken", aldus Van Veldhoven. "Zelf houd ik aan deze club alleen maar goede herinneringen over. Vooral de vele steun die ik hier van achterban en supporters heb mogen ontvangen - zowel als coach, technisch directeur als algemeen directeur – draag ik diep in het hart."