ED: Afellay maakt rentree in oefenwedstrijd en zet stap richting volledig herstel

ED: Afellay maakt rentree in oefenwedstrijd en zet stap richting volledig herstel

02-08-2019 14:43
81

Ibrahim Afellay heeft zijn rentree gemaakt voor PSV. Dat gebeurde in een oefenwedstrijd met Jong, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. De middenvelder speelde zijn laatste officiële wedstrijd op 30 december 2017. 

Afellay speelde toen 71 minuten voor Stoke City in de uitwedstrijd tegen Chelsea, die met 5-0 werd verloren. Daarna kwam Afellay niet meer in actie. In januari van dit jaar liet hij zijn contract ontbinden. Bij PSV heeft Afellay nu zijn rentree gemaakt in een wedstrijd van Jong PSV. De middenvelder kwam in actie in de oefenwedstrijd tegen Derby County Onder 23. Het is een volgende stap die moet leiden tot volledig herstel, schrijft ED.

Hoewel de middenvelder ruim anderhalf jaar geen wedstrijden speelde, besloot PSV-trainer Mark van Bommel hem toch tot aanvoerder te bombarderen. "Hij is hier gekomen om te revalideren en heeft dat volle bak gedaan. Ik wilde hem graag bij het elftal hebben. Hij heeft goede ontwikkelingen doorgemaakt, niet alleen binnen, maar ook buiten het veld", legde de oefenmeester eerder uit. "Het is een voorbeeld voor iedereen. Hij praat goed Spaans, Nederlands en vertaalt. Dat zijn allemaal dingen. Ik verwacht wel wat van hem." Als Afellay niet speelt draagt Pablo Rosario de aanvoerdersband.