RKC-doelman bepleit onschuld: 'Ik zag het net bij een fotograaf en op tv'

4 augustus om 08:42

RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen beleefde een Eredivisie-debuut om snel te vergeten. De 24-jarige Bredanaar veroorzaakte tegen VVV-Venlo een strafschop bij een 1-1 stand en zag de promovendus uiteindelijk met 3-1 verliezen in De Koel.

Vaessen baalt van de beslissing van arbiter Joey Kooij en vindt zelf dat hij geen overtreding maakte op Haji Wright. "Ik zie hem komen en ik ga voor de bal", vat hij samen in gesprek met Omroep Brabant. "Ik zag net een foto van een fotograaf, waarop ik eerst de bal raak. Ik heb hem ook op tv gezien. Daar kon je het niet goed zien, omdat mijn lichaam ervoor stond, maar ik ben ervan overtuigd dat ik de bal raakte."

Kooy zag het echter anders en werd niet gecorrigeerd door de VAR. "Dat moeten we dan accepteren... Je hebt hier zoveel camera's hangen en dan kun je het nog steeds niet zien", spreekt Vaessen zijn onvrede uit.

RKC mag zich op zondag 11 augustus revancheren voor de onfortuinlijke start in De Koel. AZ komt op bezoek voor de eerste Eredivisie-wedstrijd in Waalwijk sinds 2014.