"Het was voor mij ADO, Sparta of Excelsior en ik had hier het beste gevoel"

4 augustus om 10:27

Milan van Ewijk is tevreden over zijn wittebroodsweken bij ADO Den Haag. Tijdens de oefencampagne was de achttienjarige rechtsback een van de revelaties van het elftal van trainer Fons Groenendijk. Van Ewijk werd eerder dit jaar overgenomen van amateurclub Excelsior Maassluis. 

Diverse profclubs hadden belangstelling voor Van Ewijk, erkent de tiener in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Toen ik te horen kreeg dat ADO interesse had, deed me dat echt wel goed. Het streelde me, zo'n grote club. Het gevoel toen ik hier in het stadion stapte, was anders dan toen ik dat bij Sparta deed."

"Vitesse had ook interesse, net als Excelsior en PEC Zwolle. Ik denk niet dat ik daar zo'n vooruitgang kan boeken als hier. Dit is ook dicht bij huis, want ik kom uit Rotterdam. Het was voor mij ADO, Sparta of Excelsior en ik had hier het beste gevoel."

Van Ewijk hoopt dit seizoen op een basisplaats. "Mijn grootste concurrent ben ik zelf. Ik bepaal of ik op het lijstje word gezet of dat ik bij Jong ADO moet spelen. Het zal gaan tussen Dion Malone, Robin Polley of mij, al heeft ook Hennos Asmelash rechtsback gespeeld."

ADO begint zondagmiddag aan het nieuwe seizoen. FC Utrecht komt op bezoek in het Cars Jeans Stadion.