Bruggink: 'Bij Ajax kun je er zo drie aanwijzen, bij PSV moet je echt zoeken'

4 augustus om 14:26

Arnold Bruggink zet vraagtekens bij Pablo Rosario. De 22-jarige middenvelder van PSV droeg in de laatste wedstrijden de aanvoerdersband bij de Eindhovenaren, maar maakt volgens de FOX Sports-analist niet de indruk dat hij daar de meest geschikte man voor is.

"Je vraagt je af, als je hem voor de camera ziet staan, of hij diegene is die Steven Bergwijn of Donyell Malen moet zeggen waar zij het team moeten helpen", aldus Bruggink. "Luuk de Jong was vorig seizoen de aanvoerder, iemand die altijd voorop liep, scoorde en verdedigend werk verrichtte. Daarmee dwing je ook respect af binnen een elftal, dus je moet je afvragen hoe de verhoudingen nu liggen."

In principe is Ibrahim Afellay de eerste eerste aanvoerder bij PSV, maar de routinier is nog niet wedstrijdfit. "Je gaat ook kijken wie er anders de aanvoerder zou moeten zijn en dat zie ik ook niet direct. Nick Viergever, misschien", vervolgt Bruggink, die een groot verschil met titelconcurrent Ajax ziet. "Bij Ajax kun je er zo drie aanwijzen die aanvoerder zouden kunnen zijn, bij PSV moet je echt zoeken naar een leidende speler."

PSV begon het seizoen zaterdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. Ook Ajax wist niet te winnen: 2-2 tegen Vitesse.